Good Sam Club Open Roads Forum: Tech Issues: Heater problems
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Heater problems

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
AzNative38

Arizona

New Member

Joined: 11/02/2017

View Profile


Offline
Posted: 11/02/17 09:51pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Having heater problems with a Suburban model NT-16SE. When I turn the heater on it just hums for a period of time, dimming the lights in the trailer even though generator is running. Then eventually stopping. Blower never turns on or no heat. Really appreciate any help you can give! Tried a number of times and managed to blow the fuse for the heater.




❚ Did you miss the FTS "Announcement : READ BEFORE POSTING HERE"?
    Forum Technical Support (FTS) is reserved for questions related to the use of the Open Roads Forum sites,
    member profile and photo testing, and for reporting account issues. Please avoid using FTS for RV related
    questions. Instead, select the Sub-Forum which corresponds to the subject of your topic.

    Thank-you!


    Moved from FORUM TECHNICAL SUPPORT



* This post was edited 11/03/17 05:15am by an administrator/moderator *

old guy

Oregon (pronounced Or e gun)

Senior Member

Joined: 03/15/2006

View Profile


Offline
Posted: 11/02/17 10:37pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

sounds like heater motor is frozen tight, it that is it then you need a new motor, I paid $100 for my last one

eHoefler

ozark mountains

Senior Member

Joined: 10/22/2011

View Profile


Offline
Posted: 11/03/17 05:33am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Pull it down and check for a wasp nest in the blower wheel, very common.


2014 Ram Laramie, 3500, Crew Cab, Long bed, 4 x 4,Dually, Lights & Siren!

2006 40' Landmark Mt. Rushmore

beemerphile1

Ohio

Senior Member

Joined: 04/20/2007

View Profile





Offline
Posted: 11/03/17 06:45am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

You will have to remove the furnace and inspect the fan motor. If there is no obstruction you need a motor.


2016 Silverado 3500HD DRW D/A 4x4
2006 Weekend Warrior FK1900


wa8yxm

Wherever I happen to park

Senior Member

Joined: 07/04/2006

View Profile


Offline
Posted: 11/03/17 07:47am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Having the same issues with my Atwood.. Suspect sized blower.. Tried turning the blower manually, it turns but... Not freely.. Will be doing more diagnosis later this week... Thankfully. not a problem at this time (Did not need heat last night).


Home is where I park it.
Kenwood TS-2000 housed in a 2005 Damon Intruder 377


AzNative38

Arizona

New Member

Joined: 11/02/2017

View Profile


Offline
Posted: 11/03/17 02:19pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Thx for the ideas!

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Heater problems
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:

© 2017 CWI, Inc. © 2017 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved. | Terms of Use | PRIVACY POLICY | YOUR PRIVACY RIGHTS