Good Sam Club Open Roads Forum: Travel Trailers: Furnace
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Travel Trailers

Open Roads Forum  >  Travel Trailers  >  General Q&A

 > Furnace

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Prev
galaxy24

California

Full Member

Joined: 07/15/2005

View Profile


Offline
Posted: 03/19/18 06:07pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Thank you.

Boon Docker

Mountain Foothills of Southern Alberta

Senior Member

Joined: 10/30/2015

View Profile



Posted: 03/19/18 07:24pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

galaxy24 wrote:

I will try a new thermostat and see how that goes. A simple analog heat only thermostat will be fine. Will any do? Or is there specific ones for 12V and 110V systems?

I will take a look and see if there is an obstruction as well.

When I was able to listen to the heater cycle I would hear a tick at the thermostat, 5 seconds later the fan would turn on, 10 seconds later I would hear what sounded like a flame igniting. Of course, each time it failed it was at night while sleeping or while we were away.

I will try and run it more when I can pay attention.


I don't think replacing the thermostat will solve the problem. The fan is controlled by the furnace circuitry not the thermostat.

galaxy24

California

Full Member

Joined: 07/15/2005

View Profile


Offline
Posted: 11/21/20 02:39pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I resolved the furnace issue. It was a time delay relay that was bad. I had the guys at Panther RV help me out.

I know this was years ago but can’t rush into these things. Thanks for all of those that shared their knowledge and experience on the topic.

donut dave

Burnett WI

Senior Member

Joined: 12/21/2005

View Profile


Offline
Posted: 11/25/20 08:24am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

check your co2 detector is doing. if it is going to orange or red it is a furnace issue. take the furnace out which isn't easy and check your electrodes and wiring. my furnace started acting up just like yours. taped a bare wire and replaced electrodes and it has worked fine since.

CavemanCharlie

Storden,MN

Senior Member

Joined: 03/01/2012

View Profile


Offline
Posted: 11/26/20 07:34am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

galaxy24 wrote:

I resolved the furnace issue. It was a time delay relay that was bad. I had the guys at Panther RV help me out.

I know this was years ago but can’t rush into these things. Thanks for all of those that shared their knowledge and experience on the topic.


Thanks for letting us know that you found the problem

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Prev

Open Roads Forum  >  Travel Trailers  >  General Q&A

 > Furnace
Search:   Advanced Search

Search only in Travel Trailers


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2021 CWI, Inc. © 2021 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.