Good Sam Club Open Roads Forum: Tech Issues: Furnace issue
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Furnace issue

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
redetorok

OREGON

New Member

Joined: 07/16/2017

View Profile


Offline
Posted: 06/07/18 11:10am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

When I turn on my Suburban SF 25 furnace I can hear the unit click like it wants to work but nothing else happens like the fan doesn't come on and it doesn't fire. Any ideas as to what the problem might be?


Did you see the "Announcement : ★★READ BEFORE POSTING HERE★★" at the top?
    Forum Posting Help and Support is reserved for how-to question related to forum posting, signature and photo testing, or reporting member account issues. Please avoid using Forum Posting Help and Support for RV related questions, as doing so can delay responses to your thread. Instead, go to the RV Forum which corresponds to the subject of your topic, and click the Post New Topic link. Thank-you!


* This post was edited 06/07/18 06:25pm by an administrator/moderator *

donn0128

Pronounced Ore-gun

Senior Member

Joined: 04/21/2005

View Profile


Offline
Posted: 06/07/18 11:37am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Low or no voltage, no propane.


Don,Lorri,and Charlie Bear 2016
The Other Dallas


enblethen

Moses Lake, WA

Senior Member

Joined: 01/05/2005

View Profile






Posted: 06/07/18 12:11pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Look on fan housing for a circuit breaker. It should have a small red or white reset button. Verify 12 volts DC on each side of circuit breaker when unit is calling for heat.
The fan should start as soon as the thermostat calls for heat.


Bud
USAF Retired
Pace Arrow

2003 Chev Ice Road Tracker


2edgesword

New York

Senior Member

Joined: 01/02/2012

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 06/07/18 12:35pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I believe the click or clicking is the ignitor attempting to light the burner. There may be air in the lines that needs to be purged or no propane in the tank. You might try turning on the stove (turn on stove gas supply for a few seconds and try to light it). If the stove doesn't light turn off the gas supply for a few seconds then turn it on again and try to light it. Once the stove fires up its sign most or all of the air is purged from the line. Then make another attempt to turn on the furnace.

1492

Washington, DC

Moderator

Joined: 04/08/2005

View Profile



Posted: 06/08/18 07:28pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Moved from FORUM POSTING HELP AND SUPPORT

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Furnace issue
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:

© 2018 CWI, Inc. © 2018 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved. | Terms of Use | PRIVACY POLICY | YOUR PRIVACY RIGHTS