Good Sam Club Open Roads Forum: Class A Motorhomes: Tecma Toilet
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes  >  All

 > Tecma Toilet

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
tropical36

Southwest Florida_USA

Senior Member

Joined: 07/11/2004

View Profile


Offline
Posted: 06/03/19 04:20pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Toilet is not flushing and no flush ready lights are present....green, yellow or red!
However it does have main power and also to the pad, shown by the blue lit toilet indicators.
At this point, I'm blaming it on the pad itself and am about to try dis-assembling it.
Anyone had this experience???


"We are often so caught up in our destination that we forget to appreciate the journey."

07 Revolution LE 40E_Spartan MM_06 400HP C9 CAT_Allison 3000.

Dinghy_2010 Jeep Wrangler JKU ISLANDER.

1998 36ft. National Tropi-Cal Chevy Model 6350 (Sold)


hypoxia

Arizona

Senior Member

Joined: 04/29/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 06/03/19 04:39pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

One of mine was intermittent, changed the control box which fixed it. Had to pull the toilet off the floor but didn't have to disconnect the hose. I have not heard of the switch panel going bad although possible.

Do you have the two button panel with the tank level light?

Techma parts My bad control was like the 38646 part.


Jim

2007 Monaco Signature Noble III ISX 600HP

tropical36

Southwest Florida_USA

Senior Member

Joined: 07/11/2004

View Profile


Offline
Posted: 06/03/19 06:42pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

hypoxia wrote:

One of mine was intermittent, changed the control box which fixed it. Had to pull the toilet off the floor but didn't have to disconnect the hose. I have not heard of the switch panel going bad although possible.

Do you have the two button panel with the tank level light?

Techma parts My bad control was like the 38646 part.

Yep, that's the touch pad, I have.
However my toilet is the Tecma Easy Fit, not the Silence Plus.
So you're saying that the control box is not the flush pad and is located under the toilet?
Thanks for the link, as I may need it.

tropical36

Southwest Florida_USA

Senior Member

Joined: 07/11/2004

View Profile


Offline
Posted: 06/03/19 06:50pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I now have a green light, from all the fooling around with it, I guess. Still no flushing, however!!
It was sitting for a couple of days without power and whereas it got pretty warm inside, for whatever that might have done for it.
Now were back with cooling ac again, so..........

* This post was edited 06/03/19 07:10pm by tropical36 *

hypoxia

Arizona

Senior Member

Joined: 04/29/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 06/04/19 05:52am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

tropical36 wrote:


Yep, that's the touch pad, I have.
However my toilet is the Tecma Easy Fit, not the Silence Plus.
So you're saying that the control box is not the flush pad and is located under the toilet?

Correct, the toilet is bolted down, be careful when you screw it in after the repair as the porcelain is easily broken. I was able to pull the toilet away from the wall and replace that module without disconnecting any hoses, it was an easy job.

The link was the first I came across so the parts on yours may be different. Call

tropical36

Southwest Florida_USA

Senior Member

Joined: 07/11/2004

View Profile


Offline
Posted: 06/04/19 07:35am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

hypoxia wrote:

tropical36 wrote:


Yep, that's the touch pad, I have.
However my toilet is the Tecma Easy Fit, not the Silence Plus.
So you're saying that the control box is not the flush pad and is located under the toilet?

Correct, the toilet is bolted down, be careful when you screw it in after the repair as the porcelain is easily broken. I was able to pull the toilet away from the wall and replace that module without disconnecting any hoses, it was an easy job.

The link was the first I came across so the parts on yours may be different. Call

Mine is already away from the wall.
I've been into all the connectors and wiring.
I'll have a better look at it today, now that I have some idea of what I'm looking for.

Westenthal

Springfield, IL

Full Member

Joined: 03/03/2005

View Profile


Offline
Posted: 06/04/19 03:29pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Just replaced my touchpad. It still flushed but a lot of pressure had to be applied. I was really shocked when I called my motorhome manufacturer to order on. They wanted over $325.00. I ordered same one from Amazon for $125.00. Since my wiring was good I just cut the wires holding the old touchpad and installed the new one with wiring
connectors. It now works great again.


Westenthal


tropical36

Southwest Florida_USA

Senior Member

Joined: 07/11/2004

View Profile


Offline
Posted: 06/04/19 06:09pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Westenthal wrote:

Just replaced my touchpad. It still flushed but a lot of pressure had to be applied. I was really shocked when I called my motorhome manufacturer to order on. They wanted over $325.00. I ordered same one from Amazon for $125.00. Since my wiring was good I just cut the wires holding the old touchpad and installed the new one with wiring
connectors. It now works great again.

Yeah and the controller can be upwards of $300, with a little savings from eBay. Ridiculous for what can be made in China for a few bucks.
All because they can. I did find the darn thing, hidden behind all the rubber hoses, so that might be a chore of sorts to change out.

As for my Tecma's woes, it was all working fine again, this morning.
Go figure and now, I just know when it might fail again....grrrrr!
Can't blame this phenomenon on anything except tropical heat, while it was sitting in a shop's lot over the weekend.

hypoxia

Arizona

Senior Member

Joined: 04/29/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 06/05/19 06:03am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

tropical36 wrote:

As for my Tecma's woes, it was all working fine again, this morning.
Go figure and now, I just know when it might fail again....grrrrr!
Can't blame this phenomenon on anything except tropical heat, while it was sitting in a shop's lot over the weekend.

I saved my intermittent controller just in case I have another failure, it may work in a pinch. I have two Techma's.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes  >  All

 > Tecma Toilet
Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:

© 2019 CWI, Inc. © 2019 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved. | Terms of Use | PRIVACY POLICY | YOUR PRIVACY RIGHTS