Good Sam Club Open Roads Forum: Tech Issues: Need help bad!!
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Need help bad!!

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
ENG2242

Missouri.

Senior Member

Joined: 05/14/2003

View Profile


Offline
Posted: 11/06/19 04:18pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

My stabilizing jack and slide outs operate on hydraulic. I retracted the slides and it quit operating. There is a selenoid with heavy gauge wire attached to it near the pump, that clicks on and off when power is sent to it. However, no hydraulic activation. I don’t have schematics to refer to. Plenty of power to the selenoid, I tried tapping it and jumping it, no luck. Suggestions please!! Also is there any way to manually operate the two front stabilizers to raise and lower in order to hookup?
Thanks, David


David Hartmann
2018 Bighorn 3870FB
2007 Dodge Ram 2500 CTD 5.9
Prodigy 2
Auto-Slide Hitch
Firestone Air-Bags


BFL13

Victoria, BC

Senior Member

Joined: 02/15/2006

View Profile



Posted: 11/06/19 04:59pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Heartland manual says the front hydraulic jacks and the hydraulic slides will have manual overrides. Says check manual from maker of the slide out for how to do that. Says for the front jacks, use the crank into the "alignment tube" up front.

They use the term "stabilizer jacks" for the ones at the back of the trailer


1991 Oakland 28DB Class C
on Ford E350-460-7.5 Gas EFI
See Profile for House electronics set-up.

enblethen

Moses Lake, WA

Senior Member

Joined: 01/05/2005

View Profile






Posted: 11/06/19 05:18pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Verify the main fuse is good.
Just because the solenoid clicks doesn't mean you have main power to it.


Bud
USAF Retired
Pace Arrow

2003 Chev Ice Road Tracker


Edd505

Elephant Butte, NM

Senior Member

Joined: 05/20/2015

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 11/06/19 05:30pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

The pumps 12V, check the battery and make sure it has full charge. Likely you have the LCI Ground Control 3.0. Here's the manual with trouble shooting: https://support.lci1.com/ground-control-3.0-support-ground-control-3.0-onecontrol-touch-panel


2015 F350 FX4 SRW 6.7 Crew, longbed - 2017 Durango Gold 353RKT
2006 F350 SRW 6.0 crew longbed sold
2000 F250 SRW 7.3 extended longbed airbags sold
2001 Western Star 4900EX sold
Jayco Eagle 30.5BHLT sold, Layton 24.5LT sold


ENG2242

Missouri.

Senior Member

Joined: 05/14/2003

View Profile


Offline
Posted: 11/06/19 05:33pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Figured it out!! There is an extremely difficult breaker to find!! Finally after much investigation I found it and it had an extremely small reset lever on it. Reset and all is working well!!

enblethen

Moses Lake, WA

Senior Member

Joined: 01/05/2005

View Profile






Posted: 11/06/19 06:46pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Thanks for the update!

romore

Okanagan valley British Columbia

Senior Member

Joined: 09/18/2010

View Profile


Offline
Posted: 11/06/19 06:46pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

[emoticon] Thanks for letting us know.

garyemunson

Reno, Nevada

Senior Member

Joined: 09/27/2015

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 11/07/19 04:10am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Where was it? Some of us may have the same RV.

ENG2242

Missouri.

Senior Member

Joined: 05/14/2003

View Profile


Offline
Posted: 11/07/19 11:35am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

The breaker could be located anywhere in the hydraulic compartment. It was an son of a booger to find. Mine was three feet away from the pump against the front wall behind a bundle of wires. Apparently, they can place it anywhere. I will post some pictures when I get set up at my destination.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Need help bad!!
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:

© 2019 CWI, Inc. © 2019 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved. | Terms of Use | PRIVACY POLICY | YOUR PRIVACY RIGHTS