Good Sam Club Open Roads Forum: Class A Motorhomes: Atwood Levelegs
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes  >  General Topics

 > Atwood Levelegs

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
haste maker

alabama

Senior Member

Joined: 05/29/2009

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 01/02/20 06:51am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I have one jack that will only go down half way & isn't touching the ground, this jack will retract OK...this jack is on a 2007 Allergo 32BA using the electric jack system...anyone have this problem?...if so what did you do to repair the problem?


Retried Teamster
2007 Allergo

garyemunson

Reno, Nevada

Senior Member

Joined: 09/27/2015

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 01/02/20 08:04am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

May not be your problem but when my previous RV reached that age I started having problems with the jack motors. Cured by removing the motors and cleaning the commutator and brushes/brush rigging. What was happening on mine was 15 years of "brush dust" was causing the brushes to stick in their rigging and lose good contact with the motor's commutator, getting it burned and nasty. They would start running but any load/binding would just stop the motor. Some fine sandpaper fixed it along with cleaning brushes and brush holders. The first one I pulled the jack off to do it, once I knew how they went together, I was able to do the rest attached with a long socket extension to reach the motor mounting bolts.

imgoin4it

Alamogordo, NM USA

Senior Member

Joined: 10/25/2004

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 01/02/20 03:18pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I have off and off trouble leveling and retracting my level legs for about two years. Have cleaned all connections, found that engine on fast idle helped and many times I had to recycle them numerous times to get them to retract. Last trip I had to lay in a mud puddle to retrace one jack so we could travel. In another 2 weeks I will have lots of spare parts as my new HWH leveling system is being delivered to my dealer as I write this. It’s not cheap but I’m sick and tired of not knowing if I’m leaving when I want to or if I’m going to play with jacks. It will be the last time I have to lay in the mud to get the jacks up. Call HWH they’ll instal a new system or sell and deliver to a capsbile dealer. Won’t be cheap but it will be good


Howard,Connie,& Bella,
One spoiled schnauzer
2007 Newmar KSDP
4dr Jeep Wrangler

Bruce Brown

Northern NY

Moderator

Joined: 06/01/2001

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 01/02/20 05:08pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

My guess would be a chipped gear. They're easy to work on. If you want to take it apart I might have some parts for you.


There are 24 hours in every day - it all depends on how you choose to use them.
Bruce & Jill Brown
2008 Kountry Star Pusher 3910


imgoin4it

Alamogordo, NM USA

Senior Member

Joined: 10/25/2004

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 01/16/20 12:45pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

My Atwood jacks are history.. just received word that they have been removed and HWH hydraulic jacks installed and that they work ”beautifully”. Will pick up my coach next Monday. I’m excited. For the first time in 12 years I will no longer worry about wether I can leave when I’m ready to travel. I never liked the Atwood’s. Bought the coach new and one jack was replaced under warranty before I ever left town. Have had 4 other coaches over the years and each had HWH jacks and never had one problem with them. Hope I have same experience with these.

haste maker

alabama

Senior Member

Joined: 05/29/2009

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 01/23/20 04:39pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I used the nut on the jack motor to run the motor left & right & I heard a clicking sound?? don't know what this was?? but I then tried to work the jacks & all jacks worked as they should...not sure how long they will keep working.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes  >  General Topics

 > Atwood Levelegs
Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2020 CWI, Inc. © 2020 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.