Good Sam Club Open Roads Forum: Tech Issues: Atwood Furnace Problems
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Atwood Furnace Problems

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Prev
Mike Tassinari

Peabody Mass..

Senior Member

Joined: 02/27/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 03/28/20 11:10am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Good afternoon Pomology.

Had the same problem with my Atwood furnace a few years ago. Drove me crazy and spent a pile of cast replacing parts that were probably good.

I bit the bullet and went to a friend of mine down on Cape Cod who does R/V repairs of all sorts.

It turn out to be the "High Tension" wire that supply's the electricity from the main electronic board to the spark/sense rod.

What made it worse for me as my furnace always worked fine in the moderate temps and fired up every time. When it got down to say in lower 3o ties or colder - sometime it would fire up - most times it would not.

Hope this helps
BTW - Everytime you shut off the on/off switch on the furnace - you are resetting any faults what may be on the board.

Mike T


2002 Ford-4x4-Extended Cab-Dually-Lariet-Powerstroke Diesel--4.10 gears--Ranchero Adjustable Shocks-55 Gallon Extended Fuel Tank--4 Extra Main Leaf Springs-1 Extra Helper Spring..Independant Second Altinator(100AMP)to Charge MY Twin 275 AH. Deep Cycle Battery Bank tucked under the truck bed....

2001 Lance-11&1/2 Ft.-Model 1121/slide/out with all the Toys&2000 Watt Inverter

pomology

California

New Member

Joined: 08/28/2019

View Profile


Offline
Posted: 03/29/20 09:41am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Thank you gentlemen for your help! The sail switch recommendation appears to have fixed my problem!

Randy

A1RVTraveler

North Carolina

Full Member

Joined: 12/24/2017

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 04/19/20 12:38pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

pomology wrote:

Thank you gentlemen for your help! The sail switch recommendation appears to have fixed my problem!

Randy


Success at last.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Prev

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Atwood Furnace Problems
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2020 CWI, Inc. © 2020 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.