Good Sam Club Open Roads Forum: Dish Travler 1000 had trouble aiming
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Technology Corner

Open Roads Forum  >  Technology Corner

 > Dish Travler 1000 had trouble aiming

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
DC&MC

formerly of Keizer Oregon USA

Senior Member

Joined: 10/23/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 06/23/20 08:48am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

We’ve had this installed for over 3 years and it works great. They did change out the standard LNB so it would work with our hopper 3. We always undo the cable when the travler aims and after it locks on all 3 sats we turn off the travler box and hook on the hopper. Anyway,, the issue is that we were parked in trees for about a month so it was not used. Yesterday we tried it and it took 3 tries before it got all 3 sats. However it is still weird. For example, the Fox News channel is SD only. When we try to look at signal strength it showed 70 for sat 119 and no numbers for 110 and 129. However the boxes on that page do show all green checks and we do seem to be getting all channels. An hour later it showed 20 strength in 110 and no numbers for 119 and 129. What gives?


2006 Mandalay 40E motorcoach
2011 Ram PU
2012 Victory Cross Country mtc
From wherever we happen to be

wa8yxm

Wherever I happen to park

Senior Member

Joined: 07/04/2006

View Profile


Offline
Posted: 06/23/20 04:02pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

In some cases the Fox News being SD only may be due to "Other issues" not your equipment (or not)

If your receiver has not been used for a long period you need to get Dish to update it.

As for the antenna... It don't take much in the way of trees to block the signal.

And I've seen 'em fail to lock on due to Radio Interference as well,.


Home is where I park it.
Kenwood TS-2000 housed in a 2005 Damon Intruder 377


DC&MC

formerly of Keizer Oregon USA

Senior Member

Joined: 10/23/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 06/23/20 07:30pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Not used for one month.

mikestock

Vestavia Hills, AL, USA

Senior Member

Joined: 12/01/2002

View Profile



Posted: 06/23/20 08:05pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I'm a DirecTV user and I've been setting up manually for 20 years but I have been fooled more than once, thinking the trees were not in play when they were. Usually I get one or two sats, barely and try everything before I finally move the dish.

Bill.Satellite

Full-timer

Senior Member

Joined: 12/25/2012

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 06/24/20 05:19am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

After no use for a month I would certainly call and have DISH so a reactivation on your receiver. However, you have to have a good signal to the receiver for that to work. What part of the Country are you in? There are some dead spots in the Central Northern parts of the US. If there are ANY trees nearby the span to catch all 3 satellites is about 20 degrees of sky. If you have not yet done so, I would also recommend redoing the Calibrate EL routine on your Trav'ler.


What I post is my 2 cents and nothing more. Please don't read anything into my post that's not there. If you disagree, that's OK.
Can't we all just get along?

DC&MC

formerly of Keizer Oregon USA

Senior Member

Joined: 10/23/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 06/24/20 08:12am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

No trees. We are near Spokane Washington. What is the calibrate EL on the travler. Never heard of it

Bill.Satellite

Full-timer

Senior Member

Joined: 12/25/2012

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 06/24/20 04:16pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Check you manual or download the manual from Winegard.com.

gatorcq

Arizona

Senior Member

Joined: 03/15/2004

View Profile





Offline
Posted: 06/25/20 06:00am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

If the Winegard control box is not showing an * next the sat number. It is NOT A DISH Satellite problem.

If you are looking at signal level on your dish receiver, then do the "Test Installation" under Diagnostics, "DISH 3"


Dale & Susan
DaGirls II Rv - Dakota & Tilly Traveling Companions.
2008 Alfa Gold, 2015 Ford F150 XLT
Roadmaster and Air Brake System
1600 Watts, Magnum Inv/Chg&Solar
800 Lithium Battery
DaGirslRV Blog

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Technology Corner

 > Dish Travler 1000 had trouble aiming
Search:   Advanced Search

Search only in Technology Corner


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2020 CWI, Inc. © 2020 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.