Good Sam Club Open Roads Forum: Lost continuity between battery and starter solenoid
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Lost continuity between battery and starter solenoid

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
kindasorta

Chattanooga

New Member

Joined: 07/21/2020

View Profile



Posted: 07/21/20 02:43pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Need help... I have a 2019 Gulf Stream 6237LE - The onan generator will not start .. Power cable (hot) has lost continuity between the battery and the starter solenoid. Battery is new (even thought the unit only has 30 hours operation) Verified the loss by using a jumper cable between the two original cable ends (battery post and solenoid). Any ideas?

Thanks

dougrainer

Carrolton, Texas

Senior Member

Joined: 06/11/2007

View Profile


Offline
Posted: 07/21/20 03:33pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

IF the Genset worked BEFORE you replaced the battery. You have either missed installing a cable to the battery or you have misconnected the cables at the battery. Doug

kindasorta

Chattanooga

New Member

Joined: 07/21/2020

View Profile



Posted: 07/21/20 03:51pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

The last trip - 3 days ago it worked. It has been sitting for 3 days, went out to start it today and it wouldn't start. Started trying to trace the issue .. nothing helped so replaced the battery just in case it was the battery. Not the battery and it is hooked back up correctly

Tom_M

New Hope, MN

Senior Member

Joined: 04/24/2011

View Profile


Offline
Posted: 07/21/20 04:16pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

If it worked using a jumper cable it has to be a bad connection somewhere. When this happened to me, it was a bad connection at a self resetting circuit breaker.


Tom
2005 Born Free 24RB
Towing 1978 VW Bug convertible
Minneapolis, MN


wa8yxm

Wherever I happen to park

Senior Member

Joined: 07/04/2006

View Profile


Offline
Posted: 07/21/20 04:24pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Was at a mall (Strip type) the other day (well months ago) and some folks where working on a Pick up no start.. Grabbed the volt meter and started poking around One end of the main battery cable had 12 volts the other end zero. bad cable or bad lug don't know which . Split before they fixed it.

My suggestion is a test light over a voltmeter (Easier to read) start at the battery or at the generator and work toward the other end. Problem exists between dark and light.


Home is where I park it.
Kenwood TS-2000 housed in a 2005 Damon Intruder 377


StarkNaked

West Seattle, WA

Senior Member

Joined: 09/13/2006

View Profile


Offline
Posted: 07/21/20 04:34pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

My generator sometimes has a dirty connection where the battery cable lug connects at the generator starter solenoid. Literally just took a tap on the lug to move it enough that it had connection again.

RJsfishin

Winston Or.

Senior Member

Joined: 10/16/2007

View Profile


Offline
Posted: 07/21/20 08:05pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Really now, how hard can this be to find the problem ?? Copper eating varmitt ? Leave the jumper connected, its fixed !!!


Rich

'01 31' Rexall Vision, Generac 5.5k, 1000 watt Honda, PD 9245 conv, 300 watts Solar, 150 watt inv, 2 Cos 6v batts, ammeters, led voltmeters all over the place, KD/sat, 2 Oly Cat heaters w/ ox, and towing a 2012 Liberty, Lowe bass boat, or a Kawi Mule.


kindasorta

Chattanooga

New Member

Joined: 07/21/2020

View Profile



Posted: 07/22/20 04:47am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Thanks for all of the suggestions.

p220sigman

Tallahassee, FL, USA

Senior Member

Joined: 09/16/2004

View Profile


Offline
Posted: 07/22/20 05:16am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Given the age, I don't think the wire breaking somewhere is likely. I agree with removing and cleaning each connection. I'll be surprised if this doesn't solve the problem.

MEXICOWANDERER

las peƱas, michoacan, mexico

Senior Member

Joined: 06/01/2007

View Profile


Offline
Posted: 07/22/20 12:05pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

What type of TEST EQUIPMENT are you diagnosing with?

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Lost continuity between battery and starter solenoid
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2020 CWI, Inc. © 2020 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.