Good Sam Club Open Roads Forum: Class A Motorhomes: 2006 travel supreme
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes  >  All

 > 2006 travel supreme

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
captron33

usa

Senior Member

Joined: 10/17/2004

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 10/05/20 09:45pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Dash air doesn’t work and now when i turn on vent it blows hot air. Any reason and way to fix this..? Thanks

MrWizard

Traveling

Moderator

Joined: 06/27/2004

View Profile



Posted: 10/06/20 02:27am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Seems like you lost vacuum to the heater-A/C controls
Check all the small vacuum tubing under the front hatch and vacuum canister and under the dash between a/c controls and the duct work and blower
Your RV might use engine vacuum, or it might have a small vacuum pump, really small like 4 inches square or smaller , 12v and under the dash


Radiate The Happy
....

Connected using Verizon and AT&T
1997 F53 Bounder 36s


jdc1

Rescue, Ca

Senior Member

Joined: 05/30/2011

View Profile


Offline
Posted: 10/06/20 09:39am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Or it could be the mixer control switch or box.

Executive

California/Arizona/South Dakota

Senior Member

Joined: 02/07/2008

View Profile





Offline
Posted: 10/06/20 10:44am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Or it could be you just need it re-charged. Go to an A/C shop for advice and repairs. Most DIY don't have the necessary equipment to test/fix dash airs that work but don't blow cold.....Dennis


A Simple Act of Caring Creates an Endless Ripple
Dennis and Debi Eleven Years Full Timing
Monaco Executive M-45PBQ Quad Slide
525HP Cummins ISM 6 Spd Allison
2014 Chevrolet Equinox LTZ W/ ReadyBrute
CLICK HERE TO VIEW OUR TRAVEL BLOG



oldave

Tx

Full Member

Joined: 06/19/2018

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 10/06/20 02:00pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Sounds to me like your hot water valve is not stopping the flow of hot
water through the heater core . The hot will easily over power your A/C .
Usually when this is the problem it will cool at first before the engine
warms up . You also should feel more heat on one side of the valve if it
working . My valve is on the firewall where the heater hoses enter the HVAC .

captron33

usa

Senior Member

Joined: 10/17/2004

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 10/06/20 04:14pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Thanks fot the ideas. I will be checking this as much as i can. In storage for now.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes  >  All

 > 2006 travel supreme
Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2021 CWI, Inc. © 2021 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.