Good Sam Club Open Roads Forum: Class A Motorhomes: Oasis Hydronic water heating
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes  >  General Topics

 > Oasis Hydronic water heating

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
purplekeenah

greensburg, pa

Senior Member

Joined: 10/24/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 10/20/20 10:14am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Woke up this morning to find we had no hot water. Everything was fine last night after our showers and dish washing. While trying to find the cause I had the Newmar supplied sketches of the fuses, breakers, etc., there are supposedly (2) fuses for the Hydronic system on a board that is described as being in the basement compartment that has the shore power hookup. Much to my dismay, I can not locate that board. The only things inside that compartment is the power line reel, cable hookup, automatic transfer switch, and a whole lot of other terminal-type wiring. Any ideas?


2015 Newmar Dutchstar 4369
2013 Chevy Equinox

oldave

Tx

Full Member

Joined: 06/19/2018

View Profile



Good Sam RV Club Member

Online
Posted: 10/20/20 04:27pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Can't help you but here is a place where you can find help

http://rvhydronicheaterrepair.com/

Ray

purplekeenah

greensburg, pa

Senior Member

Joined: 10/24/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 10/21/20 07:17am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Thanks oldave.

Racklefratz

Everywhere

Full Member

Joined: 08/15/2011

View Profile



Posted: 10/21/20 07:36pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

purplekeenah wrote:

Woke up this morning to find we had no hot water. Everything was fine last night after our showers and dish washing. Any ideas?


No idea which system your coach has installed. But in our Tiffin, and when the same issue occurred, it turned out to be a failed thermostatic sensor which, if failed, disables the system, resulting in no hot water. Ours is HydroHot.


2012 Tiffin Allegro Bus 43QGP

JoeH

Apollo Beach,FL

Senior Member

Joined: 02/21/2001

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 10/22/20 05:52am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Most likely the summer loop pump has failed. On the Oasis panel, are there any fault lights illuminated ? On top of the panel, there is a bypass switch, turn it on and see if your hot water returns.


Joe
2013 Dutch Star 4338- all electric
Toad is 2015 F-150 with bikes,kayaks and Harley aboard

purplekeenah

greensburg, pa

Senior Member

Joined: 10/24/2003

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 10/22/20 05:54am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Racklefratz, you got it. The problem is the AQUA STAT, sensor that is clipped to the hot water delivery line.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 

Open Roads Forum  >  Class A Motorhomes  >  General Topics

 > Oasis Hydronic water heating
Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2021 CWI, Inc. © 2021 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.