Good Sam Club Open Roads Forum: Class A Motorhomes: Newmar response
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes


Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 3  
Prev
dougrainer

Carrolton, Texas

Senior Member

Joined: 06/11/2007

View Profile


Offline
Posted: 12/07/20 02:09pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Page 143. For Frtliner. Next page for Spartan. Is this what you have 2000 is about the same as 2002.


https://newpar.newmarcorp.com/instance1Env99NEWMAR/html/images/2002DSDPOG.pdf

Tom/Barb

Oak Harbor, Wa

Senior Member

Joined: 10/16/2009

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 12/07/20 02:30pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

dougrainer wrote:

Page 143. For Frtliner. Next page for Spartan. Is this what you have 2000 is about the same as 2002.


https://newpar.newmarcorp.com/instance1Env99NEWMAR/html/images/2002DSDPOG.pdf


that's the same as ours
Ours is a 2000mountain aire.
Spartan

the relays I know about are labeled ACC# 1 and ACC#2

* This post was edited 12/07/20 02:39pm by Tom/Barb *


2000 Newmar mountain aire 4081 DP, ISC/350 Allison 6 speed, Wrangler JL toad.

Blaster Man

USA

Senior Member

Joined: 08/01/2007

View Profile


Offline
Posted: 12/07/20 04:19pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

My experience is that the tech side of the house will not call back. You have to call them and wait in line until they get to you. They all like to say, "call, leave us a message and we will call you back."


2014 American Eagle

Tom/Barb

Oak Harbor, Wa

Senior Member

Joined: 10/16/2009

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 12/09/20 10:16am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Tom/Barb wrote:

MountainAir05 wrote:

fuzzyface wrote:

A quick search on Amazon turned up this result:


https://smile.amazon.com/s?k=tone+wire+tracer&ref=nb_sb_noss_1



Thanks, faster than I.

Gene

Thanks guy/gals
It is on order.
Now I must learn to use it [emoticon]


I received the Tone Generator yesterday,,, what a cool tool.

MountainAir05

New Mexico

Senior Member

Joined: 01/27/2007

View Profile


Offline
Posted: 12/09/20 11:02am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Tom/Barb wrote:

Tom/Barb wrote:

MountainAir05 wrote:

fuzzyface wrote:

A quick search on Amazon turned up this result:


https://smile.amazon.com/s?k=tone+wire+tracer&ref=nb_sb_noss_1



Thanks, faster than I.

Gene

Thanks guy/gals
It is on order.
Now I must learn to use it [emoticon]


I received the Tone Generator yesterday,,, what a cool tool.


Did you fine your fault

Tom/Barb

Oak Harbor, Wa

Senior Member

Joined: 10/16/2009

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 12/09/20 07:00pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

MountainAir05 wrote:

Tom/Barb wrote:

Tom/Barb wrote:

MountainAir05 wrote:

fuzzyface wrote:

A quick search on Amazon turned up this result:


https://smile.amazon.com/s?k=tone+wire+tracer&ref=nb_sb_noss_1



Thanks, faster than I.

Gene

Thanks guy/gals
It is on order.
Now I must learn to use it [emoticon]


I received the Tone Generator yesterday,,, what a cool tool.


Did you fine your fault

No,,

MountainAir05

New Mexico

Senior Member

Joined: 01/27/2007

View Profile


Offline
Posted: 12/10/20 07:48am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

go from one of the accessories and tone back to the relay /switch

If that fails, pull the fuse and power from the relay side toward the relay. Voltage should show up downstream. Relay will not work due to no ground trigger.

The way I read your statement is power flows from switch to relay but relay will not contact. If power is at relay then the ground is not working, but that could come from the accessories panel back to relay or from the switch. I no longer have my books for your RV. I sold mine some years back and all that stuff went to the new owner.

If you jump power from relay then does the accessories start working.

* This post was edited 12/10/20 08:38am by MountainAir05 *

Tom/Barb

Oak Harbor, Wa

Senior Member

Joined: 10/16/2009

View Profile



Good Sam RV Club Member


Posted: 12/10/20 09:40am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

MountainAir05 wrote:

go from one of the accessories and tone back to the relay /switch

If that fails, pull the fuse and power from the relay side toward the relay. Voltage should show up downstream. Relay will not work due to no ground trigger.

The way I read your statement is power flows from switch to relay but relay will not contact. If power is at relay then the ground is not working, but that could come from the accessories panel back to relay or from the switch. I no longer have my books for your RV. I sold mine some years back and all that stuff went to the new owner.

If you jump power from relay then does the accessories start working.


Thank You

I'm working on it..

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 3  
Prev

Search:   Advanced Search

Search only in Class A Motorhomes


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2021 CWI, Inc. © 2021 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.