Good Sam Club Open Roads Forum: Truck Campers: Another noobie question.
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Truck Campers

Open Roads Forum  >  Truck Campers

 > Another noobie question.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 4  
Prev
Grit dog

Black Diamond, WA

Senior Member

Joined: 05/06/2013

View Profile


Offline
Posted: 08/03/21 12:56pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

gitpicker2009 wrote:

Mine automatically selects which source to use. If plugged into shore power, or driving, the DC option runs, when I'm boondocked, it selects propane. You can override it manually and choose, but I don't.


That sounds horrible. DC/LP that defaults to running down your batteries while you're driving.

How does it know if you're driving or parked? Motion sensor?
If you stop at a gas station, does it immediately try lighting the LP flame while you're pulled up to the pump?

I think your confused or didn't state how it works clearly...


2016 Ram 2500, MotorOps.ca EFIlive tuned, 5” turbo back, 6" lift on 37s
2017 Heartland Torque T29

specta

utah

Senior Member

Joined: 06/18/2001

View Profile



Posted: 08/03/21 01:00pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I just went out and unplugged my camper from 110v and shut off the LP, it did not switch to DC by itself but my camper is older, I wouldn't doubt that the newer ones do.

I always travel with my fridge running in LP. Its on the opposite side of the truck's the fuel door so I never worry about it.

It I were to travel through tunnels where they require you to shut them off I would most certainly do that and switch it to DC until I exited the tunnel.


Kenny
2011 Chevy 2500 HD 6.0L 4wd
1995 Lance 945 Onan QG 2500 LP
Regular cab. The best looking trucks.


specta

utah

Senior Member

Joined: 06/18/2001

View Profile



Posted: 08/03/21 01:31pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Kayteg1 wrote:


The main problem on Dometic 3-way is that it is having automatic between LP and 120V, who can't be overridden ????, when 12V require manual switching.


When I plug into 110v it automatically switched from LP to 110 but I can manually switch it back to LP.

Or did I misunderstand your statement?

d3500ram

Colorado

Senior Member

Joined: 07/31/2006

View Profile



Posted: 08/03/21 01:40pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

specta wrote:


When I plug into 110v it automatically switched from LP to 110 but I can manually switch it back to LP.

Mine did the same.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 4  
Prev

Open Roads Forum  >  Truck Campers

 > Another noobie question.
Search:   Advanced Search

Search only in Truck Campers


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2021 CWI, Inc. © 2021 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.