Good Sam Club Open Roads Forum: Tech Issues: sailswitch location
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > sailswitch location

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Next
scottsnider

Lakewood

Senior Member

Joined: 09/23/2010

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 02/04/22 11:11am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I have a 2004 HiLo trailer and my heater is not working, blows air but no heat, worked good last year but not now. what I am looking for is PICTURES of where to look for the sailswitch. I have tried YouTube and they tell how to fix it but not where its as to even see it. If I can see where it is I can decide to either do myself or get a pro. I believe its a suburban and its a small trailer only 22 ft s the heater is not large. I hope someone can help me with PICTURES.
Thank you, this webpage has always been helpful in the past I hope you guys can come through again for me.
Scott

n0arp

FT

Senior Member

Joined: 08/20/2016

View Profile


Offline
Posted: 02/04/22 11:33am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

How about posting your furnace model, so we can help you? A PICTURE, if you can't find the model number.

Sjm9911

New Jersey

Senior Member

Joined: 07/01/2020

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 02/04/22 01:40pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Some of the heaters have a light that flashes a code, telling you whats wrong with it. Look for that also.


2012 kz spree 220 ks
2020 Silverado 2500
Equalizer ( because i have it)
Formerly a pup owner.

Ava

Vancouver Island. BC Canada

Senior Member

Joined: 05/05/2015

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 02/04/22 01:54pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Mine is mounted out front next to the blower motor so the wind from the vanes activates the switch. I recently replaced the time delay relay, a four wire relay mounted on the end of the blower motor, to fix my unit. It was not letting the power get to the electronic board that signals the burner to ignite. This is an older Suburban SF 35 unit so the technology might be more advanced than mine.

scottsnider

Lakewood

Senior Member

Joined: 09/23/2010

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 02/05/22 12:06am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Thank you all for your comments, I checked today and its an Atwood Furnace and I took some pics to but I have never been able to get them to work on this page, in fact I have tried to add them here and nothing it just will not click an post, but that is another issue. Atwood 7916-11

2112

Texas

Senior Member

Joined: 07/16/2011

View Profile


Offline
Posted: 02/05/22 02:27am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Use the below link to post a pic. Copy the code it generates and paste it in your post as written.

http://photoposting.is-great.net/?i=1


2011 Ford F-150 EcoBoost SuperCab Max Tow, 2084# Payload, 11,300# Tow,
Timbrens, PullRite SuperGlide 2700 15K
2013 KZ Durango 2857


Dusty R

Charlotte Michigan 48813

Senior Member

Joined: 04/05/2003

View Profile


Offline
Posted: 02/05/22 06:06am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Check the fan, I've seen them get so much dirt on the blades that it couldn't move much air.

Sjm9911

New Jersey

Senior Member

Joined: 07/01/2020

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 02/05/22 06:38am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

https://youtu.be/xAI5y3pt6Rc
Not my vid, also, try the reset switch on the unit.

scottsnider

Lakewood

Senior Member

Joined: 09/23/2010

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 02/05/22 08:10am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

[image][image]

scottsnider

Lakewood

Senior Member

Joined: 09/23/2010

View Profile



Good Sam RV Club Member

Offline
Posted: 02/05/22 08:11am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

SJM9911 I tried that a few times.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Next

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > sailswitch location
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2023 CWI, Inc. © 2023 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.