Good Sam Club Open Roads Forum: Parking brake light and alarm comes on and cameras turn off
Open Roads Forum Already a member? Login here.   If not, Register Today!  |  Help

Newest  |  Active  |  Popular  |  RVing FAQ Forum Rules  |  Forum Posting Help and Support  |  Contact  

Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Parking brake light and alarm comes on and cameras turn off

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Next
ilandgreen

Home

New Member

Joined: 03/06/2022

View Profile


Offline
Posted: 03/06/22 05:47pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

On my last RV trip, a house battery cable broke and shorted out on the frame causing one of the battery posts to melt away. When it happened the parking brake light and alarm came on, I lost the cameras, when I pulled over the steps wouldn't extend. I was able to disconnect the battery and crawled my fat but back into the RV and was able to find a place to sell me a new battery and cable.

Since that happened, I replaced all the house batteries and cables, but the parking light and alarm still goes off while I am driving, the cameras stop functioning. when I stop the stairs don't extend, the slides or jacks don't function. I am unable to see the voltage of RV batteries or the tank levels.

However, I have found a work around, when the issue starts, I hit the AUX battery boost switch and hold it down while I am driving. after holding it down for a minute everything goes back to normal. If the Generator is on it doesn't seem to happen.

The voltage on the RV batteries seems to be fine. Any thought?

wolfe10

Texas

Senior Member

Joined: 10/08/2000

View Profile


Offline
Posted: 03/06/22 06:07pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Please tell us what RV and what chassis you have.


Brett Wolfe
Ex: 2003 Alpine 38'FDDS
Ex: 1997 Safari 35'
Ex: 1993 Foretravel U240

Diesel RV Club:http://www.dieselrvclub.org/

enblethen

Moses Lake, WA

Senior Member

Joined: 01/05/2005

View Profile






Posted: 03/06/22 07:22pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Once we know what rig you have, more help.
Sounds without that info, you have blown a main battery fuse.


Bud
USAF Retired
Pace Arrow

2003 Chev Ice Road Tracker


CA Traveler

The Western States

Senior Member

Joined: 01/03/2004

View Profile


Online
Posted: 03/06/22 10:05pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Perhaps the house battery is not being charged while driving. The short could have blown fuses or the aux start solenoid etc.


2009 Holiday Rambler 42' Scepter with ISL 400 Cummins
750 Watts Solar Morningstar MPPT 60 Controller
2014 Grand Cherokee Overland

Bob


Grit dog

Black Diamond, WA

Senior Member

Joined: 05/06/2013

View Profile


Offline
Posted: 03/06/22 11:05pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

enblethen wrote:

Once we know what rig you have, more help.
Sounds without that info, you have blown a main battery fuse.

Yes it does, if everything works on generator or aux boost.
Presume that aux boost connects the house panel to the start battery. Likely bypassing the blown fuse or breaker.
Live short of the +house battery guaranteed blew the fuse or breaker between the battery and the house panel. That would keep 12V loads from working off the house batteries.
Cameras ( plural?) may be wired to the house?
Not sure how that translates to the parking brake light, presuming that is part of the chassis system and not the house?


2016 Ram 2500, MotorOps.ca EFIlive tuned, 5” turbo back, 6" lift on 37s
2017 Heartland Torque T29

ilandgreen

Home

New Member

Joined: 03/06/2022

View Profile


Offline
Posted: 03/07/22 07:08am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

2015 Fleetwood Expedition 40x

CA Traveler

The Western States

Senior Member

Joined: 01/03/2004

View Profile


Online
Posted: 03/07/22 08:19am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

ilandgreen wrote:

The voltage on the RV batteries seems to be fine. Any thought?
Buy a voltmeter, learn how to use it and find out what's working and not working. And this information allows others to provide better suggestions.

enblethen

Moses Lake, WA

Senior Member

Joined: 01/05/2005

View Profile






Posted: 03/07/22 09:41am Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

Locate your battery control center. Look for fuses/circuit from the batteries.
Don't know where battery control center is? Have helper operate battery disconnect switch, listen for loud click from relay.
You can also download from Fleetwood wiring diagrams.

ilandgreen

Home

New Member

Joined: 03/06/2022

View Profile


Offline
Posted: 03/07/22 12:17pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

I checked the battery control Panel and all the fuses are good. Here are some more of the oddities that happen. It only seems to happen while I am driving or the engine is running. I can tun the ignition off, and it restarts without issue. After holding the battery boost switch, all goes back to normal, sometimes for 5 minutes other times an hour or two. If the generator is on it rarely happens if even at all. Thinking logically if it was a fuse, the problem wouldn't be intermittent, would it? Could the inverter have been damaged from the short and is causing this?

ilandgreen

Home

New Member

Joined: 03/06/2022

View Profile


Offline
Posted: 03/07/22 12:19pm Link  |  Quote  |  Print  |  Notify Moderator

That is another oddity that happens, the master batter disconnect also loses power to the switch, till I hit the aux battery switch.

Reply to Topic  |  Subscribe  |  Print Topic  |  Post New Topic  | 
Page of 2  
Next

Open Roads Forum  >  Tech Issues

 > Parking brake light and alarm comes on and cameras turn off
Search:   Advanced Search

Search only in Tech Issues


New posts No new posts
Closed, new posts Closed, no new posts
Moved, new posts Moved, no new posts

Adjust text size:




© 2022 CWI, Inc. © 2022 Good Sam Enterprises, LLC. All Rights Reserved.